“Kijk, vers uit eigen bak!” De nieuwe plantenbakken staan er nog maar nét… en we plukken nu al letterlijk de vruchten (én blaadjes) ervan! Tijdens de lunch scheuren we met liefde wat blaadjes sla of kruiden rechtstreeks uit de bak – verser dan dit wordt het niet. Zo smaakt onze lunch nóg lekkerder naar het seizoen. Komt u binnenkort zelf een lekker broodje eten?
Kom gerust kijken wat er groeit – en geniet ervan tijdens uw lunch.
Wat groeit in onze moestuin, proef je terug op je bord – vers, lokaal en met liefde bereid.
Volgen
Vindt u het leuk om onze reilen en zeilen te lezen? Volg ons via de socials!
Vertrouwd ritme
Wie regelmatig bij Tussen de Berken langskomt, weet het: hier verandert het uitzicht langzaam mee met de seizoenen. Onze moestuin leeft. Waar in het vroege voorjaar nog kale aarde lag, zie je ineens kleine groene puntjes verschijnen. Beetje bij beetje vult de tuin zich met sla, snijbiet, courgettebloemen en kruiden die heerlijk ruiken in de zon.


Voor onze vaste bezoekers is het een vertrouwd ritueel: bij aankomst even een blik werpen op de moesbakken. “De boontjes komen al op,” horen we dan, of: “Jullie komkommers groeien snel!” Sommige gasten hebben zo hun favorieten. Ze herkennen de eerste bladeren selderij of weten precies wanneer de doperwten geoogst kunnen worden.

Samen genieten van de oogst
En het mooie is: wat daar groeit, komt uiteindelijk op het bord terecht. In onze lunchgerechten verwerken we zoveel mogelijk uit eigen tuin. Verser dan dit wordt het niet. Een soepje van courgette en basilicum, een frisse salade met jonge bieten, of kruidenboter met daslook: de oogst bepaalt het menu.
Zo wordt een bezoek aan Tussen de Berken meer dan alleen een standaard lunch of een kopje thee. Het is een moment van meebewegen met de natuur, van betrokkenheid en herkenning. Want wie de groente ziet groeien, geniet nóg meer van de oogst.
Geef een reactie